OTP | Nieuws

BosBros: Urbanus, De Vuilnisheld

01-05-2018

“De Vuilnisheld”, een zotte animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het van de pot gerukte Urbanus-universum van Tollembeek komt volgend jaar op het grote doek.

In “De Vuilnisheld” sluiten de inwoners van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): in ruil voor grof geld mag Igor gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek.  Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy. Uiteraard loopt alles in het honderd….

De film is een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die (niet té) jong en oud aanspreekt.Stemmenregisseur Vincent Bal bracht een mooie cast bijeen voor de rollen van Bromvlieg Amedee, Dokter Schrikmerg, Madam Pif, Botswana en Pinnekeshaar, met uiteraard Urbanus zelf in de hoofdrol.

De regie is in handen van Nederlanders Erik Verkerk en Joost Van den Bosch, het scenario is van Urbain Servranckx (Urbanus) en Jimmy Simons. De animatie gebeurt bij Studio Ka-Ching Cartoons in Nederland en Studio Bal Gehakt en Fabrique Fantastique in België.

“Urbanus: de Vuilnisheld” is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met BOSBROS en ÉÉN, met de steun van het Stap programma van Telenet, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, de Belgische taxshelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De film komt in België uit op 27 februari 2019 en in Nederland nog nader te bepalen.

Terug naar overzicht

OTP | Nieuws

Willem Zijlstra nieuwe voorzitter van verenig...

26-09-2018

Meer >
Stepping Stone: Tweede seizoen handhavers

18-09-2018

Meer >
NL Film: De regels van Floor verkocht aan dri...

18-09-2018

Meer >

Meer nieuws

OTP | Diensten


JURIDISCHE HELPDESK
Televisieproducenten die lid zijn van OTP, kunnen een beroep doen op gespecialiseerde juristen van advieskantoor So.legal ...

VERZEKERINGEN
OTP leden kunnen interessante voordelen behalen op verzekeringen. OTP werkt hierin samen met CZ en Nationale Nederlanden ...

KIJKCIJFERONDERZOEK
​Alle OTP leden hebben de mogelijkheid om via OTP met een aanzienlijke korting een overeenkomst aan te gaan met SKO voor rapportage van kijkcijfers ...