OTP | Nieuws

Pupkin: Eerste Nederlandse Netflix original serie dit jaar nog in productie

18-04-2018

Netflix heeft zojuist de eerste Nederlandse original serie aangekondigd. De serie, waarvan de naam nog niet bekend is, wordt dit jaar door productiebedrijf Pupkin (Pieter Kuijpers, Sander van Meurs en Iris Otten) gemaakt, en bestaat uit acht afleveringen van 30 minuten. In 2019 zal de original serie wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix.

De serie is bedacht en wordt geproduceerd door Pieter Kuijpers, mede geproduceerd door Sander van Meurs, en wordt geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly (Bankier van het Verzet, Lois). Dit team van scriptschrijvers bestaat uit Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. Emma Kuijpers werkt mee als Junior Consultant en de productie zal worden overzien door showrunner Michael Leendertse (The Spiral, Van God Los, Smeris) met creatief producer Felix van Gisbergen.

Korte synopsis

Sommige ongeschreven regels dien je niet te overtreden. In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht... tot ze - zonder het te beseffen - een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.

Pieter Kuijpers: “Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror. De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.”

Erik Barmack, VP International original series bij Netflix: “Een Nederlandse original stond al een tijdje op onze wensenlijst. We zijn dan ook vereerd om te mogen werken met zo’n getalenteerde groep Nederlandse creatives. Het verhaal wordt een interessante combinatie van verschillende genres en we kunnen niet wachten om de serie volgend jaar aan ons wereldwijde publiek te presenteren.

Over Pupkin

Pupkin ( www.pupkin.com ) is een Amsterdams productiebedrijf dat uitdagend drama produceert voor een zo groot mogelijk publiek, variërend van series en speelfilms voor kinderen en (jong-)volwassenen tot true-crime. Recente titels zijn Smeris, Riphagen, Van God Los - de serie, Taart,Jongense n Aanmodderfakker .

Over Netflix

Netflix is wereldwijd de grootste online entertainment-service met meer dan 125 miljoen abonnees in ruim 190 landen. Gezamenlijk kijken zij meer dan 140 miljoen uur series en films per dag. Het aanbod bestaat onder andere uit original series, documentaires en speelfilms. Netflix abonnees kijken zoveel als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Ze kunnen series en films afspelen, pauzeren en later verder kijken. Er zijn geen reclame-onderbrekingen of contractuele verplichtingen.

 

Terug naar overzicht

OTP | Nieuws

Willem Zijlstra nieuwe voorzitter van verenig...

26-09-2018

Meer >
Stepping Stone: Tweede seizoen handhavers

18-09-2018

Meer >
NL Film: De regels van Floor verkocht aan dri...

18-09-2018

Meer >

Meer nieuws

OTP | Diensten


JURIDISCHE HELPDESK
Televisieproducenten die lid zijn van OTP, kunnen een beroep doen op gespecialiseerde juristen van advieskantoor So.legal ...

VERZEKERINGEN
OTP leden kunnen interessante voordelen behalen op verzekeringen. OTP werkt hierin samen met CZ en Nationale Nederlanden ...

KIJKCIJFERONDERZOEK
​Alle OTP leden hebben de mogelijkheid om via OTP met een aanzienlijke korting een overeenkomst aan te gaan met SKO voor rapportage van kijkcijfers ...